Recept voor pizzadeeg

2000 jaar geleden maakte men al brood, dus hoe moeilijk kan het zijn? Maak het zelf met dit recept of kijk wat beschikbaar is in jouw supermarkt. Vergeet niet om ook bij het brooddeeg te kijken, dit werkt namelijk ook voor pizza’s.

500 gram bloem

250 ml lauw water

1 zakje gist (7 g)

2 theelepels zout

4 theelepels olijfolie

Meng de bloem, zout olie en gist in een kom en roer even door. Voeg de helft van het water toe en kneed dit door. Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe totdat je een mooi elastisch deeg hebt, niet té nat. Iets meer of minder water kan nodig zijn, dit verschilt per keer. Is het deeg te nat, voeg dan een beetje bloem toe. Kneed nadat je de juiste structuur hebt nog een paar minuten door. Indien nodig kan je uiteraard een mixer met kneedhaken hiervoor gebruiken of een keukenmachine. Dek de kom af met een doek en laat het ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek totdat het in volume is verdubbeld. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3mm. Maak rondjes met de deegsnijder. Strooi bloem tussen de rondjes om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.

Suggestie 1
Meng het deeg met wat kruiden zoals oregano, peterselie, bieslook, knoflook of chilipoeder voor een smakelijkere bodem.
Suggestie 2
Heb je een broodmachine? Hiermee kun je ook deeg maken. Doe de ingrediënten in de broodmachine en kies het juiste programma. Super makkelijk!!!
Suggestie 3
Snijd de rondjes op het laatste moment uit, zodat ze niet verder rijzen en te groot worden.
Suggestie 4
Wanneer jouw supermarkt geen kant en klaar pizzadeeg verkoopt, kan je ook brooddeeg gebruiken. Dit is net zo lekker!

+31 (0)58 251 9927 | info@fandfproducts.com |

Close Menu